Siirry pääsisältöön

Paperillaan - vellumilla

Tästä kaikki alkaa eli nostin pöydälle tarvitsemani tavarat: vesileimamuste, leimasin, vellumia palanen, viivoitin ja chalksit (kimaltava versio)

Seuraavaksi:
Mustetan leimasimen, jonka kiinnitin akryylipalikalle leimaamista varten

sitten leimataan kuva vellumille ja samalla varotaan, ettei leimasin liu'u vellumilla

"Väritän" kuvan chalksilla. Otan chalksia pennsselillä, jotta saan väristä intensiivisemmän kuin sienellä/pehmopallolla värittäessä. Tuohon alle laitoin valkean ylijäämäkartongin kappaleen, jotta kuvio erottuu paremmin kuin tuolta siniseltä alustalta olisi erottunut

Sitten
Trimmaan reunoja viivoitinta pitkin vetäen, näin tulee siististi revitty reuna.

Tällaiseksi kortiksi tämä sitten tuli ;)


Tästä viimeisestä kuvasta näkyy, kun chalksia jää hiukan tuohon kuvionkin ulkopuolelle, jos alueita ei käsittele antistaattisella tyynyllä, embossaukseenkin käytettävää.

Vellumista innostuneena tein muutaman muunkin vellumkortin
 
 Tässä embossasin vellumille lumihiutaleita valkealla jauheella ja revin siitä pari suikaletta korttiin. Vellumsuirot on kiinnitetty nurjalle puolelle. Ympyrässä oleva lumihiutalekkin on embossattu ja  tuo ympyrä on kiinnitetty kartonkiin haaraniitillä. Suihkin pinkkiä DIY-mistiä vesivärikartongille, jotta sain aikaiseksi tuon taustan. Kuivattelin sitä kuumailmapuhaltimella.

Tässä embossasin kukkarivistön valkealla jauheella. Leikkasin pikkuisen yli reunojen. Kiinnitin vellumkukat noista valkeista kohdista sieltä täältä liimalla. Tuo stanssattu kuvio on käsitelty glimmer glamillä, joka ei kuitenkaan näy tässä kuvassa (livenä kimaltaa kivasti).

Tässä lumikinokset ovat vellumia ja ne on kiinnitetty sieltä täältä liimatipoilla tuon valkean ääriviivatarran alta ja kuusi pitää myös vellumeita paikallaan.


Kommentit

Hilkka sanoi…
Nää on tosi hienot, kivasti kerroit tuon kiinnitystavankin muutenhan näkyisi vellumista läpi :-)
Mukavaa viikonloppua :-D
AnniK sanoi…
Aivan ihania kaikki. Tuo Vellumi on mulle uusi tuttavuus.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeinen Magnoliahaaste #148 - DT:n valinta

Tällä viikolla alkaa vihon viimeinen Magnoliahaaste , blogihyppelyllä :)  (haaste kestää poikkeuksellisesti kaksi viikkoa ja tarkemmat ohjeet löytyvät haasteen blogista) Mun aiheena on tällä kertaa kirjanen, #124: Yhtenä sponsorina tähän viimeiseen haasteeseen toimii ja kuva palkinnosta Palkinto arvotaan 30.6.2013 ja voittajat ilmoitetaan VAIN Magnoliahaasteen blogissa (haaste loppuu 29.6.2013 klo 20.00) Kiitos kaikille osallistujille! Tervetuloa osallistumaan!!!!

Valmistuvalle - Paperillaan

Valmistuvalle Korteissa on kaikissa sama idea eli se menee näin ;) Korttipohjan koko on A6. Valitsin leimavärien mukaan korttipohjat (ja kun oikean väristä vihreää ei löytynyt, värittelin musteella reunat valkeaan korttipohjaan). Leimavärit löytyivät Stampin' Up-tyynyistä. Leimasin tekstiä muutamaan kertaan allekkain erilliselle kartonkipalaselle ja annoin kuivua rauhassa... Siinä odotellessa leimailin vellumille koukeroita ja tuon hopeisen ruusun kohojauhettamalla hopeisella jauheella. Seuraavaksi otin ompelukoneen pöydälle ja aloin surruuttelemaan vellumit, jotka olin repinyt viivaimen avulla oikean kokoisiksi, kiinni teksteihin. Sitten olikin jo aika kiinnittää ommeltu kappale korttipohjaan kaksipuoleisella teipillä. Hopeinen sai erillisen Ylioppilaalle-tekstin teipatuksi päälleen ;) Alla olevat kortit saat isoiksi klikkaamalla kuvaa :)

Leimasinten säilytys

Minä säilytän leimasimia nykyään näin eli kaikki ezmountatut ja mouttaamattomat leimasimet menevät näihin koteloihin, jotka ovat VHS koteloita. Tietenkään en ole settejä hajottanut enkä taustaleimoja koittanut näihin tunkee ;) ihan niiden koon vuoksi. Tältä näyttää sisältä, kun siellä on kasa leimoja. Seuraavaksi kuva, kun leimasimia menee koteloon enemmän kuin kanteen sopii kuvia ;) Yhteenvetona sanoisin, että: Leimasimia menee 10-20/kotelo, riippuu kovasti koosta ja siitä onko niitä mountattu. Punaisesta kumista tehdyt leimasimet ovat paksumpia pelkästään kuin harmaasta tehdyt, joten niitä mahtuu vähän vähemmän koteloon. Kanteen menevään paperiin, joka ei monestikaan ole A4 kokoa, mahtuu melko monta kuvaa, mutta kannen sisäpuolelle on kätevä laittaa lisälehteä.... Tuon lisälehdenhän voisi laittaa myös kanteen sinne muovin alle, niin halutessaan. Minä säilytän nämä kotelot CD-lokerikossa näin (näihin näkyviin päihin on tulossa jollakin tavalla vielä jokin lista siitä